недеља, 10. фебруар 2013.

Carska pita

 Sastojci:


6 jaja
300 gr. kiselog mleka
Nepuna čaša ulja (čaša od jogurta ili dr. od 200 gr.)
1 kesica prašak za pecivo
2 čaše brašna i + manje od pola
200 gr. seckane šunke ili neke dr. salame
200-250 gr. sira
3 kisele paprike iz turšije
100 gr. seckane čajne kobasice ili kulena
1 kašičica soli

 Priprema:


Iseckati šunku, papriku, kulen i pomašati sa sirom koji ste usitnili viljuškom.
Umutite jaja kao za tortu, zatim dodajte kiselo mleko, ulje,so i na kraju brašno pomešano sa pecivom.
Isključiti mikser i dodati iseckane dodatke, pa promešati kašikom ili perkama isključenog miksera. Usuti u pleh postavljen papirom za pečenje ili podmazan   puterom i brašnom.Peći u unapred zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni oko 30 minuta. Seći na parčad po želji i služiti toplo ili hladno.


Нема коментара:

Постави коментар