субота, 9. фебруар 2013.

Pikantna piletina sa kikirikijem

 Sastojci:


300 gr. pileća prsa
 1 jaje
150gr. neslanog kikirikija
malo prezle
malo brašna
začini po želji
ljuta tucana paprika

Priprema:


 Pileća prsa iseći na lente, začiniti začinima i paprikom i ostaviti u frižideru da otstoji najmanje 15 minuta.
100 gr. kikirikija usitniti u blenderu, a ostatak iseći na komadiće i pomešati sa malo prezle.
Piletinu najpre uvaljati u brašno, zatim u umućeno jaje, pa na kraju u kikiriki sa prezlom i pržiti na umerenoj vatri dok ne porumeni. Izvaditi na salvetu da se upije višak masnoća. Servirati sa tartar sosom, krompir po želji, salatom ili drugim prilogom po želji. Ako ne volite ljuto, jednostavno izostavite ljutu papriku.


Нема коментара:

Постави коментар