субота, 9. фебруар 2013.

Medeno srce

 Sastojci:

 ( merica je čaša ili šolja od 200gr.)

1,5 čaša vode
1,5 čaša šećer
3 čaše brašno
3 kašike ulja
2 kašike džema
1 kesica prašak za pecivo
1 kesica cimet
džem za premazivanje

Priprema:



Sve sastojke staviti u posudu i promešati da se ujedine) najbolje mikserom jedan minut do dva, samo da se sastojci ujedime i izjednače) i ostaviti smesu da odstoji oko pola sata. Zatim isipati u pleh pola od smese i peći u rerni samo da uhvati koricu. Izvaditi iz pećnice i premazati kolač džemom i sipati ostatak smese i vratiti u rernu dok se kolač ne ispeče. Pleh treba biti podmazan uljem ili puterom i brašnom, a kolač se peče na 200 stepeni. Po želji, u smesu možete dodati seckane orahe ili suvo grožđe.




Нема коментара:

Постави коментар